Nytt

I 2018 ble det registrert hele 2.339 hendelser med vold og trusler mot Nav-ansatte, en økning på nesten 8 prosent fra det foregående året.

I 2017 var tallet på 2.169 registrerte hendelser, skriver P4.

Ifølge Nav kommer det fleste truslene over telefon.

– Man får kanskje et avslag på et ytelsesspørsmål og blir opprørt og ringer da inn. De er i en fortvilet situasjon. Samtidig er trusselnivået lavere mot Nav-ansatte som har god opplæring og som er trygge i jobben sin, sier fagansvarlig for arbeidsmiljø Lotte Ekornes i Nav til kanalen.

Saksbehandlere i Nav opplever i snitt daglig trusler mot seg selv og sin familie. Færre enn 0,6 prosent av de ansatte sier at de har blitt utsatt for voldshendelser.

Så sent som denne uken ble en mann i 40-årene pågrepet av politiet. Mannen er siktet for å ha framsatt bombetrusler mot rådhuset i Nittedal, der både Nav og Nittedal kommune holder hus.

 

 

Meld deg på til vårt møte i Oslo Militære Samfund

torsdag 7. mars kl 1900

Torgrim Titlestad har vært redaktør og medforfatter til boken Revolusjonens barn. Politiske utopiers makt i Norge: Venstresiden mellom demokrati og diktatur 1911–2018. Den utkommer på 100-årsdagen for dannelsen av Komintern, og presenteres på et møte i Oslo Militære Samfund torsdag 7. mars kl. 19:00.

Blant foredragsholderne: Redaktør for boken, Torgrim Titlestad, gir det brede utsyn. Frode fanebust snakker om radikalisering etter 1945 med ML-bevegelse og islam. Documents redaktør Hans Rustad vil forsøke å binde trådene sammen sett fra dagsaktuell rapportering.
Boken vil bli solgt på møtet. meld deg på her