Tre 17-åringer er pågrepet etter at en 16 år gammel gutt ble ranet i Sandvika i Akershus tirsdag kveld. Gutten skulle selge en jakke.

Bevæpnet politi søkte etter de to ransmennene, som truet 16-åringen med kniv og sparket ham slik at han havnet i bakken. Under søket, som ble trappet noe ned ved 21-tiden, påtraff politiet en ung mann de ønsket å snakke nærmere med.

Ifølge Budstikka viste det seg at den pågrepne var 17 år gammel. Han satt i arresten natt til onsdag og skal avhøres videre i løpet av dagen. Han har erkjent deltakelse i ranet.

Onsdag morgen ble ytterligere to 17-åringer pågrepet i forbindelse med ranet.

– Totalt er tre personer pågrepet. Én av disse er dimittert da han har erkjent alt sammen, at han har vært med på ranet. De to andre sitter i arresten og vil bli avhørt i løpet av onsdag, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

Alle tre er siktet for grovt ran. Ifølge Budstikka skal også en fjerde person være i politiets søkelys.

16-åringen hadde lagt ut en dyr vinterjakke for salg på Facebook og skulle ha 8.000 kroner for den, men istedenfor å få betalt ble han ranet. Politiet ble varslet om ranet i 19.30-tiden tirsdag.

– Gutten fremstår som uskadd, men er selvsagt preget av det som skjedde, fortalte operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag kveld. Han skal ha blitt utsatt for vold, men er ikke blitt alvorlig fysisk skadd.