Sakset/Fra hofta

Digitalisering og åpne grenser kan legge et land helt åpent. Mye tyder på at noen tester Sveriges beredskap.

I Sverige har det de senere år vært en rekke sprengninger av viktig infrastruktur, som telemaster og elnett. Et eksempel var sprengladningen som detonerte ved kraftselskapet Ellevio i Kopparbacken i Bromma 7. januar. Anlegget sto på listen over beskyttede objekt.

Bomben gikk av utenfor en port inn i fjellet. Hvorfor skulle noen ønske å sprenge et slikt mål?

Svensk-bosniske Bianca Muratagic skriver at det var slik krigen begynte i Bosnia:

I krig används något som heter strategisk bombning vilket innebär attacker som riktar sig mot strategiska mål, till exempel transportleder, tätorter, industrier och så vidare. Av någon underlig anledning nämner inte svensk media att dessa attacker på vattenverk- och elnätsföretag som har skett successivt och sporadiskt i Sverige, men även i andra länder i Europa, är och kan vara så kallade strategiska attacker och bombningar. Attacker och bombningar av strategiska mål är en del av något som heter total terror- och krigföring.

Noen ønsker å teste myndighetenes nerver, se om de tar signalet. Det er krefter som ikke vil Sverige noe godt. Hvor sterk er beredskapen?

En vesentlig del av den er mental, hos befolkningen. Hvis myndighetene luller befolkningen inn i en falsk ro, svekkes beredskapen. Muratagic mener å dra kjensel på en slik mekanisme i dagens Sverige. Folk reagerer ikke. De tror ikke det kan skje i Sverige.

Som krigsflykting har jag och min familj upplevt det själv. Det som skrämmer mig är att jag ser ett mycket tydligt mönster och varningssignaler som de sovande, ovetande och bekymmerslösa människor i Sverige ständigt viftar bort, hånar eller förminskar.
Precis som i Sarajevo verkar även människor här tro att krig i Sverige är en omöjlighet och att dessa attacker aldrig kommer att eskalera.

Under den kalde krigen testet sovjeterne svensk beredskap med ubåter. Nå er det snakk om angrep på vital infrastruktur.

Enligt Post-och telestyrelsen är det svenska elnätet sårbart. ”Konsekvenserna om det svenska elnätet slogs ut skulle bli mycket dramatiska”, har Mikael Odenberg, generaldirektör för Svenska Kraftnät, sagt.

Muratagic trekker også inn alle overfall og voldtekter mot jenter og kvinner. Den manglende evnen og viljen til å beskytte kvinnene er også med på å svekke folks beredskap og motstandsevne.

Staten kan inte längre skydda kvinnornas säkerhet och de systematiska våldtäkterna och attackerna mot kvinnor och barn fortsätter att öka. Sveriges gränskontroller är Europas sämsta och den bristande strukturen och enigheten mellan myndigheter som Polisen, Kustbevakningen, Migrationsverket och Tullen är extremt allvarliga.

Staten har gitt opp en av dens viktigste oppgaver: Kontroll på hvem som befinner seg i landet.

Att myndigheterna inte har någon som helst kontroll över vem som befinner sig i Sverige är tydligt. Det vi vet är att här finns tusentals extremister och personer som uppehåller sig i landet illegalt. Det är män vars bakgrund vi inte vet någonting om, män som har ljugit om sin ålder och skäl till varför de kommit hit, män som begick och fortsätter att begå brott. De får stanna. De får hjälp. De särbehandlas.

Det svenska försvaret är nedprioriterat och ”nedrustat till en nivå där det inte kan förväntas att kunna försvara territoriet.”

Myndighetene går så langt at de ønsker IS-krigere velkommen hjem og tilbyr dem all mulig oppfølging. Det er sykt. Sverige er blitt en tilstand.

Enligt vår justitieministern ska inte ”terrorresenärer” straffas retroaktivt och inte heller kan Sverige göra dessa ”människor” statslösa.
De som har begått de mest vidriga brott och vill komma hem är välkommen tillbaka. Tack för att ni valde Sverige! Vi letar upp er. Ni kanske tycker att det är lite ”otäckt” men vi vill hjälpa er. Med bostad, körkort och stöd. Ni kan gråta ut i skattefinansierad TV.
De som har mördat, begravt barn levande, lemlästat och slaktat brutalt, ”människor” som avskyr och vill förgöra oss ska få stöd och hjälp att bli en del av vårt samhälle. Våra värsta fiender ska placeras i samma städer och samma hus som vi skötsamma medborgare bor i.

Bianca Muratagic er et eksempel på at det er våkne mennesker med utenlandsk bakgrunnn som ser best hva som holder på å skje i våre samfunn. Med tanke på den erfaring Muratagic har høstet, så er dette illevarslende.

 

Bianca Muratagic: “Attackerna mot strategiska mål påminner om hur kriget i Bosnien startade”

Les også

-
-
-
-
-