Theresa May styrer mot et nederlag i Underhuset tirsdag kveld. Reuters kaller det den største politiske krise i landet på femti år og spør om Storbritannia virkelig skal kaste vrak på unionen som har gitt landet velstand.

Reuters antyder at britene kaster seg ut i noe de ikke aner konsekvensene av.

Det er ikke vanskelig å lese hvor Reuters står.

Men Reuters kan ikke luke ut alt som ikke passer og den våkne leser må spørre seg: Hvis det blir så ille som Reuters spår, hvordan kan den ene ministeren etter den andre, med ansvar for forhandlingene, ta sin hatt og gå?

Først var det sjefforhandler David Davis som sa han ikke hadde samvittighet til å være med på avtalen som tok form. Etter ham overtok en Remain-tilhenger, Dominic Raab

Men sannelig gikk ikke han også

Dominic Raab, who resigned as May’s Brexit minister in November in protest at her plans, said it was time to prepare for a no-deal Brexit, something many employers fear could mean chaos for their businesses.

.“It’s time for us, through this vote, to make clear not just that the current terms are unacceptable, but that we are not just throwing our hands up in the air,” he told BBC radio.

“We are going to leave on March 29.”

Så sent som mandag trakk Toryenes innpisker seg, av samme grunn: Avtalen gjør Storbritannia til lydrike under Brussel.

Gareth Johnson har belsuttet å trekke seg fra rollen som toryenes innpisker i Underhuset i protest mot statsminister Theresa Mays brexitavtale.

– De siste ukene har jeg forsøkt å forene min plikt til å bistå regjeringen i arbeidet med å implementere brexitavtalen, med min egen personlige motstand mot avtalen. Jeg har konkludert med at jeg ikke med god samvittighet kan støtte regjeringens posisjon når det er tydelig at avtalen vil være ødeleggende for vårt lands interesser, skrev Johnson i et avskjedsbrev til May mandag.

– Jeg støttet «leave»-alternativet i folkeavstemningen fordi jeg ville at Storbritannia skulle ta tilbake selvstendigheten vi mistet som følge av vårt EU-medlemskap. Dessverre hindrer denne brexitavtalen oss i å ta tilbake kontrollen, og isteden kan den føre til at vi fortsatt er underlagt EUs tøyler, skrev han videre. (NTB)

Dette er menneskene på innsiden, som vet hva de snakker om. Hvordan kan May og Reuters tro at de kan overbevise velgerne om at Davis og Raab tar feil?

 

 

https://www.reuters.com/article/us-britain-eu/britains-may-faces-defeat-in-parliament-over-brexit-plan-idUSKCN1P90OU

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.