Etter at Sverige erklærte amnesti for sprengstoff i oktober ifjor har det rent inn med granater og bomber. Hele 1,3 tonn sprengstoff har politiet mottatt. Og det er i tillegg til 80 kilo av hjemmelagde bomber og 11 håndgranater.

Idag er siste sjanse til å bli kvitt den hjemmelagde bomben uten straffeforfølgelse.

– Selv om det meste av det vi har fått inn sannsynligvis ikke kommer fra kriminelle miljøer, er dette fortsatt noe som ikke burde være i samfunnet, sier amnesti-prosjektleder Bengt Grönlund til TT.

I november 2017 skrev vi:

Amnestiet er en smule optimistisk. Vi har alle en roteskuff, men det er sannsynligvis få svensker som har håndgranater liggende, og de som bomber politistasjoner har neppe tenkt til å gi fra seg sine. For de bruker jo granatene sine.

At politiet nå har fått inn 80 hjemmelagde bomber i tillegg til 1,3 tonn sprengstoff er enten et tegn på at integreringen går i riktig retning (!) eller at det finnes uhorvelig mye sprengstoff og bekymringsverdig mange hjemmelagde bomber i «svenske» hjem.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.