Det lød lakonisk fra NTB:

Personell fra Forsvaret har sprengt håndgranaten som ble funnet ved legevakta i Solheimsviken i Bergen.

Som om det å finne en håndgranat utenfor legevakt er en foreteelse vi ikke er ukjent med. Håndgranat! I fredstid!

Granaten ble sprengt og bildet viser at den var ekte. Vannsøylen sto i været.

Hvem etterlater seg en skarp håndgranat utenfor en legevakt? Vi har fått nok et innslag av «svenske tilstander». I Sverige hører håndgranat på offentlig sted til et bilde man gjenkjenner, i visse områder. Men Bergen?

Det er nesten så mediene har fatt granatsjokk og ikke helt fatter det de rapporterer.

– Politiet vet ikke hvem som plasserte den i området ved legevakta, men vil etterforske det, sier innsatsleder Rune Vedeler i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Bombeeksperter fra Forsvaret bar en metallkasse fra stedet og satte den fra seg i sjøkanten rundt 200 meter fra legevakta. Der ble granaten sprengt.

Politiet opphevet onsdag ettermiddag alle sperringene som ble satt opp rundt funnstedet og avsluttet aksjonen i området.

– Politiet har kontroll på gjenstanden og mener at den ikke utgjør noen fare slik den nå ligger, opplyste Vest politidistrikt klokka 12.50 onsdag.

De ba om bistand fra Forsvaret for å få fjernet håndgranaten. Ambulanseinngangen til legevakta var åpen, men øvrig virksomhet ble berørt.

– Ingen får komme inn, og ingen kommer ut fra legevakta. Vi har masse politi rundt oss og er beroliget, men har fått beskjed om ikke å bevege oss ut mot vinduer som vender mot parkeringsplassen, sa konstituert legevaktsjef Torbjørn Hiis Bergh til Bergens Tidende.

Pasienter som allerede var inne på legevakta, fikk beskjed om å bli der inntil situasjonen var avklart. (NTB)

Hva tenker pasientene på en norsk legevakt som blir bedt om å holde seg vekk fra vinduene fordi det ligger en granat utenfor?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂