Canada har planer om å ta imot over 1 million innvandrere og flyktninger de neste tre årene. Det utgjør nærmere 1 prosent av landets befolkning hvert år.

Innvandring- og flyktningminister Ahmed Hussen, som selv er innvandret fra Somalia, sier at innvandringen vil hjelpe på den aldrende canadiske befolkningen. Han sier at planen er historisk og den mest ambisiøse i nyere historie.

«Our government believes that newcomers play a vital role in our society,» Hussen said. «Five million Canadians are set to retire by 2035 and we have fewer people working to support seniors and retirees.»

NTB skryter litt av Canada i sin melding:

Canadas vennlige innstilling til innvandrere står i kontrast til mange andre vestlige land, inkludert nabolandet USA, som innfører stadig mer restriktiv innvandrings- og flyktningpolitikk. Canada er spesielt dedikert til å gi flyktninger beskyttelse, og minst 138.500 av dem som får opphold de neste tre årene, skal være flyktninger eller andre som trenger beskyttelse, viser Canadas årlige immigrasjonsrapport.

Den konservative innvandringskommentatoren, Michelle Rempel, er kritisk til planen. Hun sier at regjeringen må gjøre en bedre jobb med integreringen. De liberale må slutte å bruke antall flyktninger, beløp som er brukt, kose-tweeter og «photo ops» som måleredskaper for Canadas innvandringssuksess, sier hun.

«It is not enough for this government to table the number of people that they are bringing to this country. Frankly the Liberals need to stop using numbers of refugees, amount of money spent, feel-good tweets and photo ops for metrics of success in Canada’s immigration system.»

Rempel sier at De liberale må få orden på Canadas innvandring ved å stenge smutthullet i Safe Third Country Agreement som har bidratt til at migranter krysser grensen utenfor offisielle grensestasjoner slik at de kan kreve flyktningestatus i Canada.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.