Tavle

NTB gir noen opplysninger om en video med de drapsmistenkte mennene i Marokko som sirkulerer i sosiale medier:

Videoen viser fire menn, hvorav tre ser ut til å være de mistenkte for drapene på den norske og den danske kvinnen. På filmen sitter mennene foran det som ser ut som et hjemmelaget IS-flagg.

– Vi er kjent med videoen. Vi har fått inn tips om å se på den. Utover det har vi ingen kommentar, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos til Nettavisen.

De fire på videoen sverger troskap til IS. Ingenting av det som blir sagt kan direkte relateres til dobbeltdrapet.

Etter at jihadister generelt og IS spesielt i en årrekke har begått bestialske drap på «vantro», er det bemerkelsesverdig at troskap til IS ikke skal kunne relateres til et bestialsk drap. Det stemmer kriminalteknisk, men dette er krig.

Jihad er hellig krig, og hellig krig er ensbetydende med drap på annerledes troende. IS handler da heller ikke om så mye annet enn dreping.

Det behøves et skrudd verdensbilde for ikke å få denne ligningen til å gå opp. Dette skrudde verdensbildet blir servert til allmennheten hver dag, hele året.

Saken er at jihadister simpelthen følger profeten Muhammeds eksempel. Den innsikten er så ubehagelig at de underkastede vrir seg i panikk for ikke å erkjenne den.

 
 

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!