Nytt

Amerikanske styrker nord for Manbij i 2017.

Pentagon har fått ordre om å trekke alle amerikanske styrker ut av Syria. Beslutningen kom som lyn fra klar himmel.

“The Pentagon has an order to move troops out of Syria as quickly as possible, “ a U.S. official said.

Det står 2.000 amerikanske soldater i det nordøstlige Syria. De er partnere med den kurdisk-dominerte Syrian Defence Forces. Meningen var å lære opp lokale menn til å fylle rollen som forsvarere av eget territorium. Men Pentagon sier de bare har rukket å trene 20 % av det estimerte behovet.

Offisielt har USA hatt målsetninger med å bli: Å knuse IS og å demme opp for iransk innflytelse. Trump tvitrer at IS er knust, men det er ikke Pentagon enig i.

Mr. Trumpwrote on Twitter Wednesday morning that “We have defeated ISIS in Syria, my only reason for being there during the Trump Presidency.”

Det hvite hus hadde ingen kommentar. Trump gikk ut med samme beskjed i våres, men da lyktes sikkerhetsrådgivere overtale ham til å la soldatene bli stående. Pentagon synes ikke å være enig med Trump i at tiden er inne til å trekke seg ut:

Earlier this month, Marine Gen. Joseph Dunford, the Chairman of the Joint Chiefs of Staff, suggested that the U.S. mission in Syria was far from complete, saying ISIS hadn’t been defeated and that only 20% of the needed local forces had been trained so far.

“With regard to stabilization, we have a long way to go,” Gen. Dunford said at a Washington Post live event.

Den siste uken har Recep Tayyip Erdogan truet med å angripe kurderne. Han påsto det forelå en avtale med USA. Pentagon avviste slike uttalelser, men nå viser Trump at det var hold i dem.

 

 

U.S. Military Preparing for a Full Withdrawal of Its Forces From Syria