Nytt

Italia har lagt fram et nytt statsbudsjett med mindre underskudd, men det er fortsatt ikke nok til å tilfredsstille EU, ifølge finanskommissær Pierre Moscovici.

– Det er et skritt i riktig retning, men vi er fortsatt ikke der, sa han til franske senatorer i Paris torsdag.

Tidligere denne uka bøyde Italias populistregjering av og gikk med på å legge fram et nytt forslag til statsbudsjett som skulle tilfredsstille EUs budsjettkrav. Italias statsminister Giuseppe Conte sa at det nye budsjettet reduserte underskuddet fra 2,4 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) til 2,04 prosent.

Det forrige budsjettet la opp til et vesentlig større underskudd neste år enn tidigere planlagt, noe som ville gjort det umulig for Italia å betale ned på landets svulmende statsgjeld, som allerede er på mer enn det dobbelte av maksnivået som er tillatt.

EU har bedt Italias regjering holde seg under 2 prosent. Italia risikerer både bøter og andre straffereaksjoner dersom budsjettet ikke tilfredsstiller EUs krav.

 
Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!