Nytt

Medlemmer av Islamsk forsvarsfront under en protest mot Jakartas guvernør 23 januar 2017. Foto: Reuters/Scanpix/Beawiharta

Titusener av muslimer marsjerte gjennom gatene i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur lørdag for å forsvare sine egne høyt verdsatte privilegier.

Demonstrasjonen ble opprinnelig planlagt som en protest mot at landet skulle slutte seg til en FN-avtale mot rasediskriminering (ICERD). Etter press besluttet regjeringen å ikke undertegne avtalen, men demonstrasjonen ble likevel holdt, og 55.000 mennesker møtte ifølge politiet opp.

Etnisk og religiøs tilhørighet er sensitive spørsmål i Malaysia, hvor en stor del av befolkningen er kinesere og indere. Malayene, som er muslimer, utgjør imidlertid 60 prosent av landets 32 millioner mennesker og har i flere tiår nytt godt av statlige støtteordninger som velferdsoverføringer og hjelp til å få statlige jobber.

Kritikere av FN-avtalen mot rasediskriminering hevder den ville satt en stopper for malayenes privilegier.