Nytt

Belgisk politi og demonstranter i gule vester i Brussel den 30. november 2018. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix.

Belgisk politi barket sammen med hundrevis av demonstranter i den belgiske hovedstaden Brussel som protesterte mot høye skatter.

Fredag ble minst 60 demonstranter pågrepet av belgisk politi, som var nødt til å bruke både tåregass og vannkanoner for å spre folkemengden. Demonstrantene nærmet seg regjeringsbygg og kontorer i sentrum av byen, men ble stanset av politiet som satte opp barrikader.

– Våre politistyrker begynte å bruke vannkanoner etter at demonstrantene startet å kaste ting mot politiet. De kastet også biljardkuler, sier en talsmann for belgisk politi. Ifølge talsmannen var flere demonstranter var bevæpnet med barberblader og pepperspray.

Ifølge belgiske medier skal demonstrantene være svært misfornøyde med det de mener er høye skatter og matpriser i tillegg til lave lønninger og dårlige pensjonsordninger.

Protestaksjonene startet i Frankrike for to uker siden der titusenvis av mennesker har protestert mot høye drivstoffavgifter. Bevegelsen, som omtales som «De gule vestene» på grunn av demonstrantenes gule refleksvester, har altså nå spredt seg nordover til Belgia.

Belgias statsminister Charles Michel har sagt seg villig til å snakke med lederne for demonstrantene for å diskutere saken.

(©NTB)

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!