Foto: Reuters

Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt.

Det belgiske politiet bekrefter antall pågripelser til det belgiske nyhetsbyrået Belga.

Påtalemyndigheten har siktet seks demonstranter, blant annet for skadeverk, å motsette seg arrestasjon og narkotikalovbrudd, og ønsker å holde disse i varetekt, i alle fall over natten.

Om lag 5.500 personer deltok i demonstrasjonen, som fikk navnet «March against Marrakech», etter at det ble erklært støtte til FN-pakten fra mer enn 150 land i den marokkanske byen mandag.

Mellom 300 og 400 mennesker forsøkte å ta seg inn i EU-kommisjonens bygg. Det sier Brussels borgermester Philippe Close til Belga.

Demonstrantene kastet i tillegg steiner og andre gjenstander mot bygget. Det rapporteres at demonstrantene ropte at deres «eget folk» må prioriteres, at grensene må stenges, og at statsminister Charles Michel må gå av.

Grupper fra høyre fløy og ytterliggående, høyreorienterte flamske grupper organiserte demonstrasjonen. Venstreorienterte grupper arrangerte en fredelig motdemonstrasjon i en park noen kilometer unna, ifølge borgermester Close. Rundt 1.000 personer møtte opp til denne.

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂