Belgia har utlevert Mehdi Nemmouche, som i mars ble dømt til livstid i fengsel for å ha drept fire personer på det jødiske museet i Brussel, til Frankrike.

Nemmouche er av fransk politi under etterforskning etter en gisselaksjon i Syria i 2013. Utleveringen er et følge av en europeisk arrestordre som ble utstedt i juni 2016, opplyser en fransk rettskilde til DPA.

– Den er knyttet til bortføringer begått av en organisert gruppe og i forbindelse med terrorvirksomhet, sier kilden.

Utleveringen skjedde torsdag kveld, ifølge den belgiske avisen La Dernière Heure. Nemmouches forsvarer Sebastien Courtoy bekrefter opplysningene overfor det belgiske nyhetsbyrået Belga.

Fire franske journalister som ble bortført i Syria i 2013, identifiserte Nemmouche som en av vokterne som holdt oppsyn med dem, da de fire vitnet i rettssaken i Belgia i forbindelse med angrepet mot det jødiske museet.

Nemmouche ble i mars dømt til livstid i fengsel for drapene på et israelsk par, en fransk kvinne som jobbet frivillig for museet, og en belgisk ansatt ved museet.

Rettssaken mot Nemmouche var den første som omfattet en fremmedkriger som hadde dratt til Syria og kjempet for IS; og deretter tilbake til Europa for å gjennomføre terrorangrep.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂