Nytt

Mireille Robert. Foto: G.Garitan / Wikimedia Commons.

Omlag 40 maskerte demonstranter med gule vester trengte seg i 22:30-tiden fredag kveld inn på den avsidesliggende vingården til det franske parlamentsmedlemmet Mireille Robert, som befinner seg i kommunen Limoux i det sydfranske departementet Aude.

Det opplyser det halvmilitære franske politiet, gendarmeriet, til Le Parisien. Demonstrantene satte fyr på noe treverk og stakk av før politiet kom, heter det. Mireille Roberts ektemann anmeldte inntrengerne lørdag morgen.

På Twitter forteller Robert, som tilhører president Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!», at inntrengerne også ropte trusler. Denne voldelige utglidningen ikke er akseptabel, legger hun til.

Partiets talsmann Benjamin Griveaux fordømmer inntrengernes oppførsel, som han kaller fascistisk.

Ingen demonstranter er pågrepet eller identifisert i saken.

Mireille Robert har lenge vært sosialt engasjert, men tok ikke steget over i rikspolitikken før i 2014, innen hun ble innvalgt i Frankrikes parlament i 2017. Hun sier at det som har skjedd, ikke vil stanse henne i det politiske arbeidet.

Patrick Meyer, en lokal representant for de gule vestene, tar overfor Radio France 3 Occitanie avstand fra det inntrufne. Vi er en folkebevegelse som ikke skal benytte vold, sier Meyer.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.