Nytt

Lørdag formiddag ble en minnemarkering for Steve Maia Caniço arrangert i den franske byen Nantes. Caniço hadde vært savnet siden 22. juni da han deltok på en technokonsert på øya Île de Nantes. Øya ligger midt i byen omgitt av elven Loire.

Technokonserten ble raidet av politiet mot slutten og 38 personer falt i elven. 24 år gamle Steve Maia Caniço var blant dem. Ifølge hans venner så kunne han ikke svømme. Liket hans ble ikke funnet før sist tirsdag.

Image result for gilet jaunes steve maia nantes

Ifølge den offisielle etterforskningen var det ingen sammenheng mellom politiraidet og drukningen. Det er ingen barrierer mellom elven og øya.

Postere ble klistret opp over hele byen med «hvor er Steve?» og demonstrasjoner fant også sted i flere andre franske byer.

Gule vester deltok også i demonstrasjonen i Nantes. Den gikk fredelig for seg helt til mot slutten hvor demonstrantene bygget barrikader og politiet tok i bruk vannkanoner.

Politiet hadde før demonstrasjonen arrestert 30 personer for å forsøke å hindre bruk av vold. Demonstrantene mener at politiet er å klandre for Steves død. De ropte slagord mot politivold.

 

 

Le Figaro     BBC

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!