Øyeblikket

I Nantes har de blokkert veien som går til Bretagne. Unge mennesker roper» Ut med Macron». Flere og flere mennesker kommer til. I Avignon and Nice skjer det samme. Her ropes det også ut med Macron.  I hovedsak er det kritikk mot styresettet. Streiken har ingen ledere, ikke noe navn, men er organisert via internett. De trekker paralleller til den franske revolusjonen. Folket ut i gatene for å protestere. Det handler blant annet om lønninger, og at Macron angivelig tar fra de fattige og gir til de rike. –  Politiet tør ikke ta noen for hardt, da vil det eksplodere enda mer, sier franskmenn som er redd dette kan ende brutalt. En kvinne er allerede død i Grenoble, påkjørt av en som ikke ville bli stoppet av demonstranter i gatene.  Det er også en kamp mellom dem som er for og de som er i mot Macron. Bildet er fra Nantes 17 november, tatt av Stephane Mahane/Reuters/Scanpix

Les også