Theresa May med en av sine hardeste utfordrere, Boris Johnson.

Theresa May fikk regjeringens godkjennelse av Brexit-avtalen, men siste ord er ikke sagt. Regjeringen er splittet. Nå går avtalen til avstemning i Parlamentet.

Problemet er at May står overfor misnøye på begge fløyer: Både blant Leave og Remain. Ingen er fornøyd. Misnøyen er nok sterkest på Brexit-siden. Leave-folkene føler ikke de har fått det folkeavstemningen lovet.

During the cabinet meeting, British journalists said anger among Brexit-supporting Conservative lawmakers was so high that they might call for a vote of no confidence in her leadership. There was no confirmation.

The ultimate outcome for the United Kingdom remains uncertain: scenarios range from a calm divorce to rejection of May’s deal, potentially sinking her premiership and leaving the bloc with no agreement, or another referendum. (…)

A summit of EU leaders is likely be held on Nov. 25, Irish Prime Minister Leo Varadkar said. May gave no date for a vote in parliament but she will need the votes of about 320 of the 650 lawmakers. It is unclear whether she has the numbers.

 

 

 

My deal, no deal or no Brexit, UK PM May says after winning ministers’ backing

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂