Nytt

Angela Merkel taler til EU-parlamentet i Strasbourg under en debatt om fremtiden for Europa den 13. november 2018. Foto: Vincent Kessler / Reuters / Scanpix.

I en tale til EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag tok Tysklands statsminister Angela Merkel til orde for å opprette «en ekte europeisk hær», skriver Die Welt.

«Vi burde arbeide for visjonen om å få i stand en ekte europeisk hær», sa Merkel tirsdag i en tale i EU-parlamentet. «En felles europeisk hær ville vise verden at det aldri mer vil bli krig mellom europeiske land.»

Tiden er forbi da man kunne stole på andre uten forbehold. Det er bare samlet at Europa er sterkt nok til å bli hørt på den globale scenen.

Den tyske statsministeren, som også tok til orde for felles våpensystemer i EU og en felles politikk for våpeneksport, høstet både applaus og buing hos forsamlingen.

Frankrikes president Emmanuel Macron tok i forrige uke til orde for en europeisk hær. For begges vedkommende har disse oppfordringene en klar brodd mot USA.

Nylig har også SPD-leder Andrea Nahles og CDUs generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer kommet med den samme oppfordringen.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!