Sakset/Fra hofta

Varaordfører Gunaratnam (Ap) gir et innblikk i hva hun snakker med sin partifelle byrådslederen om: — Jeg har sagt til Raymond (Johansen) at vi bør bannlyse det. Integrering betyr at én minoritet tilpasser seg majoritetssamfunnet, og det er feil.

Den utpekte lederen for 17. mai-komiteen i Oslo, Kamzy Gunaratnam, er motstander av integrering. – Det er feil at én minoritet tilpasser seg majoritetssamfunnet, sa hun da hun tiltrådte som varaordfører.

Inger-Marie Ytterhorn (Frp) klarte å hisse på seg svært mange med sitt innlegg om innvandrere og 17. mai-komiteen i Oslo:

«Litt spesielt at det stadig er innvandrere som skal lede 17. mai-komiteen. Skulle tro at etnisk norske, med kronisk norsk bakgrunn, ville være bedre skikket til akkurat dette vervet?»

I den nokså opphissede diskusjonen rundt Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) som leder av 17. mai-komiteen har flere påpekt at Gunaratnam må være en utmerket kandidat, siden hun er så godt integrert. Desto mer interessant er det å registrere at varaordføreren er motstander av integrering.

Aftenposten hadde et lengre intervju med Gunaratnam i forbindelse med at hun overtok som varaordfører for tre år siden.

Under mellomtittelen «Vil bannlyse integreringsordet», viser Aftenposten til hva Gunaratnam sa om temaet integrering i 2007:

Tilbake til 1991: Khamshajiny Gunaratnam og familien dro fra nord i Sri Lanka til Hammerfest nord i Norge, «der den tamilske befolkningen holdt liv i fiskeindustrien». Der var det «som i en eventyrbok», lyst halve året, mørkt halve året. Da hun var fem, flyttet de til Oslo. Foreldrene ville at hun skulle ha ett ben i hver kultur, og sendte henne på tamilsk skole i helgene. I 2007 uttalte Gunaratnam at «integrering er å ta vare på begge deler av det du er».

I 2015 gjør ordet integrering henne høyrøstet, skriver Aftenposten (og de som har sett – og ikke minst hørtdebatten mellom varaordføreren og Himanshu Gulati på VGTV i mai skjønner uten videre hva Aftenposten refererer til):

— Jeg har sagt til Raymond (Johansen) at vi bør bannlyse det. Integrering betyr at én minoritet tilpasser seg majoritetssamfunnet, og det er feil. Idéen folk har om at i Norge har vi norsk kultur, og at folk som kommer må tilpasse seg, er litt rar. Verden er i endring. Norge er i endring. Norsk kultur er i endring. Se på alle disse byene vi nordmenn tiltrekkes av – de er jo smeltedigler der folk gir, tar, endrer og forandrer seg med samfunnet. Jeg aksepterer ikke premisset om at «norsk er norsk og sånn blir det». Jeg tror ordet som beskriver prosessen vi skal gjennom er inkludering: At alle tilpasser seg alle, sier Gunaratnam (…)

Når Kamzy Gunaratnam blir høyrøstet går det hardt for seg. Skjermdump fra VGTV-debatten mot Frps Himanshu Gulati – som knapt kom til orde. Se hele debatten på VGTV, eller et utdrag uten reklame.

«Idéen folk har om at i Norge har vi norsk kultur, og at folk som kommer må tilpasse seg, er litt rar.»

At Oslo – en by med massive integreringsproblemer – holder seg med en varaordfører som er en erklært motstander av integrering er ikke bare litt rart.

Det er en skandale.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!