Nytt

Marine Le Pen og Emmanuel Macron før en TV-debatt under den franske presidentvalgkampen den 3. mai 2017. Foto: Eric Feferberg / Reuters / Scanpix.

Marine Le Pens parti Rassemblement National (RN) har for første gang gått forbi president Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!» (LREM) på en meningsmåling i forkant av EU-valgene, som vil finne sted i mai 2019, melder Radio France Internationale (RFI).

An Ifop poll published on Sunday showed the centrist Republic on the Move (LREM) with 19 percent of voting intentions compared to 20 percent at the end of August, while far-right leader Marine Le Pen’s RN – formerly the National Front – rose to 21 percent from 17 percent previously.

For Macrons parti er dette derimot et fall på sju prosentpoeng sammenlignet med en tilsvarende meningsmåling fra Ifop i mai. Tendensen er altså motsatt for de to største partiene: Fremgang for Le Pen og tilbakegang for Macron.

Det republikanske partiet (LR) er tredje størst med 13 prosent, mens det venstrepopulistiske partiet La France Insoumise (LFI) er fjerde størst med 11 prosent.

Den EU-skeptiske blokken vokser også sett under ett:

Together with the seven percent score of sovereignist Nicolas Dupont-Aignan and one percent each for “Frexit” parties led by former Le Pen associate Florian Philippot and Francois Asselineau, far-right parties won a combined 30 percent of voting intentions, up from 25 percent end August.

EU-valgene i mai tegner til å bli den neste store politiske styrkeprøven mellom globalistene i Europas tradisjonelt dominerende politiske partier og de nasjonalpopulistiske utfordrerne som vokser frem i mange land.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.