Orya Maqbool Jaan argumenterte nylig for halshugging av Ahmadiyya-muslimer.

Ledelsen ved Bråtejordet skole i Skedsmo kommune nekter å leie ut lokaler til et arrangement i regi av Zohra Manzoor Welfare Society. Skolen snudde etter å ha blitt kjent med svært kontroversielle uttalelser fra Orya Maqbool Jaan, en pakistansk ekstremist som var invitert for å tale.

Møtet skulle vært holdt på skolen lørdag 27. oktober.

Orya Maqbool Jaan er nektet innreise til USA på bakgrunn av flere kontroversielle uttalelser. Han argumenterte nylig for halshugging av Ahmadiyya-muslimer, opptak av talen er lagt ut på YouTube (se nederst i artikkelen).

Leder for Zohra Manzoor Welfare Society er Iftikhar Mahmood, som i 2016 ble kastet ut av Høyre ettet å ha kommet med flere antisemittiske uttalelser på Facebook.

Bakgrunnen er de sterkt konspiratoriske og antisemittiske posteringene Mahmood har publisert på Facebook. Mahmood hevdet først at det dreide seg om en enkelttilfelle av dårlig bakgrunnsjekk og korttenkthet, men skjermbilder viser at temaet har vært gjennomgående på Høyre-politikerens Facebook-profil og således er å oppfatte som et uttrykk for hans tankegang og holdninger. (Rights.no)

Skedsmos varaordfører Boye Bjerkholt var invitert til arrangementet, men har nå trukket seg på grunn av Orya Maqbool Jaans «hatefulle ytringer». På Facebook skriver han i dag følgende:

«Lørdag kveld er det en feiring av Data Ganj Baksh som jeg har blitt invitert til, og som jeg i utgangspunktet har takket ja til å delta på. I går kveld ble jeg imidlertid gjort oppmerksom på at Orya Maqbool Jaan, som også er invitert til samme arrangement, har kommet med en rekke hatefulle ytringer, deriblant oppfordring til drap av ahmadiyya-muslimer. Jeg tar sterk avstand fra disse ytringene, som strider mot alt jeg står for. Jeg har derfor i dag gitt beskjed til arrangøren om at jeg ikke vil delta på arrangementet.»
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.