Tavle

Jeg tror at Venstre, deler av kulturlivet, journalister og politikere, humanitære organisasjoner etc. burde gjøre det slutt med islam.

Det er som å få noen til å gjøre det slutt med en dårlig kjæreste.
En kjæreste som mobber. Som latterliggjør. Nekter en å treffe venner. Gå kledd som en vil. Som kontrollerer. Som slår. Straffer og hevner.

Hvorfor gjør du dette!? spør vennene og familien.
Du som er så velutdannet, sterk og selvstendig!? Hvorfor har du valgt akkurat denne partneren, som tråkker på deg og holder deg nede?

Svarene en får er ulne. Fulle av selvmotsigelser, irrasjonalitet og emosjoner, gråt og selvutsletting. Tilslutt ender de det med at venner og familie blir fienden som blir skjelt ut. Den dårlige kjæresten forsvares enda sterkere.

De vet at det de gjør er galt. Innerst inne.De forstår at de ikke kan fortsette å fortelle verden at de er sterke og selvstendige, samtidig som alle vet at de lever i et forhold med en som hater styrke og selvstendighet.

De må bryte.

I mellomtiden flykter de fra virkeligheten gjennom skapdrikking og pillemisbruk, festivaler og dialog, festtaler, prisutdelinger, tankesmier og opprop – og den obligatoriske avstandstagen fra en eller annen tilfeldig valgt og uthengt offentlig person – som skal forsikre dem selv og alle andre om at de selv har valgt rett.

Jeg tror nesten alle mennesker har hatt en venn eller slektning som har vært i et slikt forhold. Og forsøkt å forstå den merkelige psykologien som ligger bak.