Nytt

Denne mannen ble befridd fra Nykøbing Falster Sygehus av væpnede menn.

Det skytes på åpen gate også i Danmark. I september har det eksplodert. Bare i natt ble 11 personer pågrepet. Syv på søndag.

Politiet har anledning til å opprette såkalte visitationssoner, dvs områder hvor de kan kroppsvisitere hvem som helst når som helst. Det er gjort i to områder, Ishøj og Nørrebro. Begge er beryktet.

Et kart over skytingen er megetsigende.

Mediene skriver at det er brutt ut ny krig fordi en gjeng ble splittet i to. Men det holder ikke som forklaring. Volden har eskalert til et nytt nivå, hvor man ikke bryr seg om man treffer sakesløse personer. Det skytes fra biler og mopeder i fart.

Samtidig gikk politiet til arrestasjon av to terrormistenkte, begge på 29 år. Den ene er adjunkt og underviser ved Copenhagen Business Academy. Skolen bekrefter at en av deres lærere ble pågrepet.

Den andre ble pågrepet i en sykkelforretning på Nørrebro.

De er mistenkt for å ha arbeidet for å skaffe droner til IS i utlandet. Saken skal ha forbindelse med arrestasjonen av en annen mann i fjor.

Sidste år blev en 29-årig mand fra Brøndby Strand sigtet for at have købt dronedele i Danmark, som han sendte til Tyrkiet til en 32-årig mand. Den 32-årige stod ifølge politiet for at få dronedelene ind til Islamisk Stat.

Man kan altså undervise i business og være del av et radikalt islamistisk miljø. I 2012 hadde adjunkten den kjente islamisten Said Mansour som gjest i sitt bryllup og flere andre som hadde kjempet i Syria for IS.

Den andre mannen var medlem av Kaldet til islam som vil innføre sharia-lov i Tingbjerg.

29-årige C.S. har i en periode været en central del af den salafistiske gruppe «Kaldet til Islam,» som blandt andet ville indføre sharia-zoner i Tingbjerg. Han har flere gange været med til «Kaldet til Islams» demonstrationer, blandt andet da gruppen protesterede mod det belgiske niqabforbud i 2014.

Samtidig ble en 32 år gammel fange befridd fra Nykøbing Falster Sygehus av væpnede menn.

Onsdag formiddag klokken 10.50 blev en mand, der afsoner fængselsstraf, befriet af flere ukendte gerningsmænd, der bar skydevåben, ved Nykøbing Falster Sygehus, hvor han var i kortvarig behandling.

Det skriver Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oppfordrer folk til ikke å forsøke å pågripe vedkommende, som de offentliggjør bilde av.

Noe lignende skjedde 1. august da en 46 år gammel terrormistenkt fra Syria byttet plass med en besøkende og bare spaserte ut av fengslet uten å bli oppdaget. Da flukten ble oppdaget sperret politiet av hele København Hovedbanegård. Men fuglen var fløyet.

Nå vil justisminister Søren Pape Poulsen ha endringer.

For at undgå at det nogensinde sker igen, vil han give Kriminalforsorgen mulighed for at fotografere og tage fingeraftryk af de varetægtsfængslede.

– Vi kan jo ikke have sådan en grotesk situation, som vi lige har oplevet. Vi skal vide, hvem der sidder der, og derfor har vi brug for billeder og fingeraftryk – også af varetægtsarrestanter, siger Søren Pape Poulsen til TV 2.

Inntil nå er det kun dømte som man har kunnet ta bilder av. Ikke varetektsfengslede.

Denne sendrektigheten gjør at fanger kan befris fra sykehus, slik det skjedde i dag. Det er lett å forutse at risikoen stiger ved sykehusinnleggelse. Når væpnede menn kan gå inn på et sykehus er noe galt.

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-09-26-fange-befriet-fra-nykoebing-falster-sygehus

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-09-26-11-anholdt-i-nat-i-forbindelse-med-bandekonflikt

https://www.dr.dk/nyheder/indland/terrormistaenkt-underviser-paa-erhvervsakademi

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-08-12-jeg-var-ved-at-besvime-da-jeg-hoerte-det-siger-pape-om-flugtfange-nu-vil-han

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.