Nytt

Britene har kartlagt Aleksandr Petrov og Rusland Bosjirovs bevegelser i detalj. De kom to London og dro opp til Salisbury og reknognoserte. Dagen etter infiserte de ytterdøren til Skripal. Da Skripals ble funnet på en benk i sentrum var russerne allerede på vei hjem. Så mye for turisme.

De russiske agentene som var i Salisbury og forsøkte å drepe eks-agenten Sergej Skripal, hevder de er vanlige sivile som bare ville se katedralen i Salisbury.

Det er russiske måte å peke nese til britene på.  Den britiske regjering har sagt at de vet navnene på agentene, som slett ikke er det som sto på passene: Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov.

Telegraph har publisert agentenes reiserute i Europa- De fløy mellom Geneve og Moskva uttallige ganger. Deres bevegelser er kartlagt i detalj.

Men noen i Vesten lar seg forvirre og er villig til å tro hva som helst.

De to mennene som Storbritannia har siktet for drapsforsøket på Sergej Skripal og hans datter, sier i et intervju med russisk TV at de var i Salisbury på ferie.

– Våre venner har i lang tid anbefalt oss å reise til denne vakre byen, sier Aleksandr Petrov i et intervju med den statlige russiske nyhetskanalen RT torsdag.

Storbritannia siktet i forrige uke Petrov og Ruslan Bosjirov, for å ha forsøkt å drepe den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og hans datter Julia med nervegiften novitsjok i Salisbury i mars.

Ifølge britene er de to mennene etter alt å dømme agenter fra den russiske militære etterretningstjenesten GRU. Russlands president Vladimir Putin avviste onsdag dette og sa at de to mennene er sivile.

De to mennene nekter for å ha noe med drapsforsøket å gjøre og at de jobber for den russiske etterretningstjenesten. Bosjirov viser blant annet til at Salisbury har en vakker katedral som de ønsket å besøke.

– Fra starten planla vi å dra til London, og ha det gøy. Det var ikke en forretningsreise. Vi tenkte å besøke London, og så dra til Salisbury, sier Bosjirov. (NTB)