Nytt

Britisk politi har identifisert flere mistenkte gjerningspersoner etter giftattentatet mot Sergej Skripal og hans datter Julia, ifølge PA.

– Etterforskerne tror de har identifisert de som gjennomførte novitsjok-attentatet. De har dobbeltsjekket overvåkingsvideoer med lister over personer som har reist inn i Storbritannia rundt tidspunktet attentatet skjedde. De er sikre på at de mistenkte er russere, sier en kilde med kjennskap til saken til Press Association (PA).

Den russiske eksspionen Skripal og hans datter ble forgiftet i den britiske byen Salisbury i mars, men begge har blitt skrevet ut av sykehuset.

Statsminister Theresa May anklaget Russland for å stå bak nervegiftattentatet, og Storbritannia og andre land svarte med å utvise et stort antall russiske diplomater.

Russland har hele tiden nektet for å stå bak angrepet i mars. De har også hevdet at andre lands etterretningstjenester kan stå bak attentatet.

– Vi ser på dette som en stor provokasjon, sa Dmitri Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, tidligere i juli.

Måneden før ble Charlie Rowley og Dawn Sturgess forgiftet av novitsjok i Amesbury, en by nær Salisbury. Sturgess døde på sykehus av skadene. Etterforskerne jobber med å undersøke om giften er identisk med den brukt i attentatet mot Skripal.