Nytt

Patriotiske politikere i Bulgaria har jobbet for å beskytte landet og Europa mot ulovlig innvandring, sa forsvarsministeren som følge av Bulgarias oppfordring om å lukke Europas grenser.

Krassimir Karakachanov, som fungerer som leder av Bulgarias Nasjonale Bevegelse (VMRO) i tillegg til sin ministerstilling, sa at det nylig fullførte grensegjerdet, kombinert med en økt militær tilstedeværelse på landets grenser, «har ført til nesten null migrantpress på grensen, og svært få mennesker i innvandringssentrene». 

Bulgarias Forente Patrioter, som er en valgallianse mellom tre partier som inkluderer VMRO, pekte på statsminister Boyko Borissovs siste trekk som innebærer å forby landet å signere avtaler med andre EU-nasjoner for å gjenoppta asylsøkere, som bevis for at nasjonalistiske grupperinger har sitt preg på Bulgarsk politikk. Partiet sa i en uttalelse:

«Til tross for kravet fra den tyske kansler Angela Merkels og noen av hennes kolleger fra andre EU-medlemsstater, forblir Bulgarias holdning fast og uendret. Dette er en viktig indikator på at patriotene er viktige og nyttige i landets styresett. Siden vi fungerer som EUs ytre grense, er Bulgaria ansvarlig ikke bare for sin egen sikkerhet, men også for sikkerheten til hele EU. Takket være innsatsen fra de patriotiske gruppene i parlamentet, ble et grensevernet ferdigstilt under regjeringens forrige periode.»

Ifølge lokale medier tilføyde partiet at regjeringen har oppfylt sitt løfte om å sørge for at en ny migrantkrise aldri vil finne sted i landet. Selv om Bulgaria ikke er medlem av Visegrád-landene som står imot massemigrasjon til Europa, har landet har vedtatt en lignende tøff holdning til innvandring fra tredje verden, og har forseglet grensen til Tyrkia med piggtrådgjerde med barberblader på toppen.

I fjor sa Borissov, at først når Europas ytre grenser er lukket og sikret vil Bulgaria vurdere å signere bilaterale avtaler som innebærer å sende innvandrere tilbake til det første EU-landet de kom inn, og han la til at han vil nekte å godta hundrevis av innvandrere med mindre avtalen innebærer de kan holdes i lukkede mottak.

Etter et mini-toppmøte i EU om migrasjon, sa den Bulgarias statsoverhode til andre europeiske ledere, at blokkens migrasjonsproblemer kan løses «på relativt kort tid» ved forsegle kontinentets ytre grenser.

 

https://www.breitbart.com/london/2018/08/22/bulgaria-migrant-crisis-proof-wall/

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!