Nytt

Ifølge utallige Tweets og noen ikke fullt så toneangivende internasjonale medier halshugget saudiarabiske myndigheter søndag kveld den kvinnelige og shia-muslimske menneskerettsforkjemperen Esraa al-Ghamgam.

At hun har sittet fengslet siden 2015, og at hun er dømt til døden, er det ingen tvil om. Men, det er påfallende at denne angivelige halshuggingen finner sted midt under årets viktigste begivenhet for alle verdens muslimer, Al-Hajj (pilegrimsferden), to dager før Eid al-Adha (offerfesten). Skal vi tro rapportene var hennes siste ord: «I am being killed innocent, I will seek justice from God.»

Foreløpig har ingen toneangivende medier rapport om henrettelsen. Vår kilde er flere Twitter-meldinger, samt samt IsraelUnwired. Det åpner for at Twitter-stormen vi nå er vitne til er et ledd i den store propagandakrigen mellom sunnier (Saudi-Arabia) og shiaer (Iran). Det sirkulerer blant annet en video på Twitter som angivelig viser henrettelsen. Den er falsk, det vil si henrettelsen er reell, men videoen er ifra 2015, da en burmesisk kvinne ble halshugget i Saudi-Arabia.

Document vil oppdatere saken.

 

 

Kilder: