NTB

En amerikansk statsborger som er dømt for å ha torturert og drept sin egen far, er henrettet i Saudi-Arabia, ifølge statlige medier.

Dødsdommen mot Bishoy Sharif Naji Naseef ble fullbyrdet i Riyadh-regionen, nyhetsbyrået SPA onsdag.

Det oljerike kongedømmet blir hyppig kritisert for sin omfattende bruk av dødsstraff. Praksisen bidrar til å undergrave regimets forsøk på å bedre sitt omdømme med sosiale og økonomiske reformer, ifølge menneskerettsaktivister.

En saudiarabisk domstol har funnet Naseef skyldig i å ha slått og kvalt sin far til han døde, for deretter å lemleste liket. Han ble også dømt for å ha brukt narkotika og for drapsforsøk på en annen person, ifølge SPA.

Henrettelsesmetoden er ikke kjent, men Saudi-Arabia har ofte benyttet halshogging til formålet. USA har foreløpig ikke kommentert henrettelsen. En talsperson for amerikansk UD sier Naseef sist fikk besøk av en konsulær representant i juli.

Over 1.000 dødsdommer er fullbyrdet siden kong Salman tok over tronen i 2015, ifølge en rapport fra European Saudi Organisation for Human Rights og britiske Reprieve i år.

Så langt i år er minst 91 mennesker henrettet i landet, viser AFPs oversikt, som er basert på rapporter fra statlige medier. Hittil i år er 17 dødsdømte personer henrettet i USA.

I fjor henrettet Saudi-Arabia minst 147 mennesker, over dobbelt så mange som året før.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.