– Vi har sett noen forkastelige videoer bli delt på nettet de siste dagene. For oss antyder dette at Taliban ønsker å gå tilbake til sin brutale og regressive praksis fra 1990-tallet, sier talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet onsdag.

Henrettelsen fant sted i provinsen Farah foran hundrevis av tilskuere og mange Taliban-ledere, hvorav noen kom fra hovedstaden Kabul.

Mannen som ble henrettet, var dømt for å ha drept en annen mann for fem år siden, opplyser Talibans talsmann Zabihullah Mujahid.

Ifølge Mujahid ble beslutningen om fullbyrde dødsdommen tatt etter grundige overveielser. Tre av landets høyeste domstoler og landets øverste leder mulla Haibatullah Akhundzada ga grønt lys.

Mannen som ble henrettet, ble pågrepet etter at familien til offeret anklaget ham for drapet. Han var også anklaget for å ha stjålet mopeden og mobiltelefonen til den drepte. Det er ikke kjent når mannen ble pågrepet eller om han tilsto drapet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.