Sakset/Fra hofta

– Hurra for kjønnssegregeringen da, dere! skriver Espen Goffeng i hva han kaller en «rant med innestemme» utløst av VGs halal-hotell-reportasje.

Espen Goffeng er universitetslektor, forfatter og samfunnsdebattant. Han hører ikke til på høyresiden.

Han er en av ytterst få kritiske stemmer på venstresiden som snakker hørbart om innvandringsproblemene. Ved valget i fjor stemte han på venstresiden «med en klype over nesa«.

Nå er Goffeng forbannet, og han har pauli ord til sine egne:

«Og om dere tror at deres egne døtre ikke kommer til å merke dette om noen år, så tar dere like feil som når dere underslo veksten av dette fenomenet.»

Espen Goffeng: «Jeg avventer sinte delinger av denne VG-saken fra alle kvinneforumer, fra hele venstresiden, og fra skamløsbevegelsen. Men jeg tror ikke jeg får se noen av delene.»

Til kjedsommelighet har vi fått høre at  «Integreringen går seg til», men tegnene på at det ikke går riktig vei er mange, og VG velsignet oss med et svært iøynefallende eksempel lørdag med sin reportasje om kjønnsdelte halal-hotell i Tyrkia.

Fantasier om flerkultur

Den urbane middelklassens fantasier om flerkultur får seg en reality check, skriver Halvor Fosli:

«At halalbooking.com vil øke omsetningen framover, er det lett å tro på. Men var det dette globalistene på 90-tallet så for seg og lovet oss andre, var det dette karnevalet bar bud om? Nei, denne utviklingen må være en stor skuffelse for hva vi kan kalle den urbane middelklassens fantasier om flerkultur.»

Goffeng beskriver et besøk på Østfoldbadet. Her observerte han tre familier med bakgrunn fra Midtøsten:

«Menn og gutter hoppet rundt. Mødre satt i fire lag klær i den dampvarme luften og så på. Alle jentene – alle – badet med burkini. Helt ned til 7-8 års alder. Badet har også egne tider som er avstengt for slik segregering.»

Det viktigste: At de lærer å svømme

Dette er jo slikt som ikke skulle skje. Det skulle jo gå seg til, ikke sant? Slike fenomener skulle være forbigående fenomener, gradvis tilvenning. Uansett var jo det viktigste at alle skulle lære seg å svømme.

Og hvem ønsker å bli stemplet som motstander av at alle skal få lære å svømme? Norges Svømmeforbund synes burkini i skolens svømmeundervisning er helt topp: – Burkini i skolen vil bidra til bedre integrering.

«Dere er feige og politisk ubrukelige»

Goffeng retter en veritabel bannbulle mot sine egne på venstresiden for berøringsangst:

«..alle som har fortalt oss at svømmeundervisningen er det viktigste; alle som ikke har turt å si sin mening; alle som avfeide problematikken; alle som BURDE ha sloss mot dette: dere er feige og politisk ubrukelige. Det er deres skyld at kjønnssegregering er på full fart inn i Norge igjen. Og om dere tror at deres egne døtre ikke kommer til å merke dette om noen år, så tar dere like feil som når dere underslo veksten av dette fenomenet.»

Goffeng anbefaler dem å lese Ingunn Maria Eriksens doktorgradsavhandling Young Norwegians: Belonging and Becoming in a Multiethnic High School fra Skogbyen skole, «så får dere se den ublide fremtiden om dere ikke tar tak. De gamle heltene ville snudd ryggen til dere i vemmelse».

Fortjener å bli såre

Integreringsoptimistene fortjener å bli såre over stadig å bli påminnet hvor feil de tok – de fortjener det så lenge de ikke tar et oppgjør og legger om retorikk og politikk – «kraftig og fort», skriver Goffeng, men han spenner ikke forventningens bue høyt:

«Jeg avventer sinte delinger av denne VG-saken fra alle kvinneforumer, fra hele venstresiden, og fra skamløsbevegelsen. Men jeg tror ikke jeg får se noen av delene. Den første har aldri vært interessert, mesteparten av den andre tør fremdeles ikke å vise skikkelig interesse, og den tredje virker nesten å ha mistet interessen.»