Nytt

Australias statsminister Malcolm Turnbull 28 juni 2018. Foto: Mick Tsikas/Reuters/Scanpix

Over 600 personer er arrestert i seks ulike land som følge av innstramminger i australsk asyl- og innvandringspolitikk.

Det opplyste den australske innvandringsministeren Peter Dutton tirsdag. Han sa også at siden 2013, da regjeringen strammet inn politikken, har ulike forsøk på å smugle inn til sammen 2.500 personer blitt stanset.

– Jeg har ikke hatt et eneste dødsfall på sjøen på min vakt, sa Dutton.

I 2013 begynte myndighetene å patruljere australsk farvann for å holde øye med flyktninger og migranter på vei til landet.

– Menneskesmuglere er en ond landeplage som ser etter uskyldige menn, kvinner og barn for å ta penger fra dem. De bryr seg ikke om de kommer fram til Australia eller ender på havets bunn, sa Dutton.

Før de konservative kom i regjering ankom over 50.000 flyktninger og migranter Australia, fordelt på 800 båter, over en periode på fem år.

Australia har fått mye kritikk for sin asyl- og innvandringspolitikk der asylsøkere som prøver å nå landet i båt, enten blir sendt tilbake dit de kom fra eller til interneringsleirer på stillehavsøyene Nauru og Manus. Selv om de blir innvilget asyl, er de allerede forhindret fra å kunne bosette seg i Australia. De kan enten reise hjem, bosette seg på Manus eller Nauru, eller et tredje land.

Dutton benyttet anledningen tirsdag til å takke Indonesia, Sri Lanka og Malaysia for hjelpen med å stanse menneskesmuglerne.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!