Nytt

foto: Youtube.com

Den tidligere Frp-politikeren Karin Woldseth er kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling fordi hun har drevet lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan.

Regelrådet i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) har bestemt at Woldseth skal bli utestengt på livstid og har fratatt henne tittelen som æresmedlem. Ifølge en uavhengig gransking har hun brukt tilgangen til forsamlingen til å drive lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan, melder NRK.

– Jeg hadde en mindre forseelse mot en etisk retningslinje, og det blir dømt like hardt som en som angivelig skulle være korrupt, sier Woldseth til kanalen.

Woldseth satt på hordalandsbenken på Stortinget fra 2001 til 2013, og var ett av fem faste medlemmer fra Stortinget til parlamentarikerforsamlingen i Strasbourg i åtte år. Til NRK sier hun at den eneste feilen hun har gjort, er å ikke levere tilbake sitt adgangskort da hun startet som lobbyist. Hun avviser et punkt i rapporten som sier at hun var del av et nettverk som jobbet til fordel for Aserbajdsjan.

– Jeg har ikke drevet lobbyvirksomhet på vegne av noe land, annet enn Norge, sier Woldseth

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!