Newt Gingrich forlater Trump Tower etter å ha snakket med president-elect Trump 21 november 2016. Foto: Lucas Jacson/Reuters/Scanpix

Tidligere speaker i Representantenes hus, New Gingrich, rykket ut og kritiserte Donald Trump for å ha valgt feil side under pressekonferansen med Putin.

– Trump har begått den mest alvorlige feilen som president og må øyeblikkelig korrigere den, tvitret Gingrich.

Tonen er skarp og direkte. Gingrich er blant Trumps støttespillere og en fast kommentator på Fox News. Hans kritikk blir lagt merke til.

Også innad på Fox News var det uenighet. Sean Hannity backet presidenten i sitt show, men da han hadde ekseperter til å kommentere, kom uenigheten frem. Hvite hus-korrespondent Ed Henry sa «jeg må få si at jeg mener presidenten lot en sjanse gå fra seg». Hannity lot ham ikke snakke ferdig, men Henry insisterte på å fullføre.

Det samme gjentok seg med tidligere CIA-stasjonssjef i flere land, Daniel Hoffman, som også sa at Trump hadde begått en alvorlig feil når han stolte på Putin mer enn sine egne e-tjenester. – Jeg har studert Putin i mange år, sa Hoffmann.

Laura Ingraham, programmet som etterfølger Hannity, var også kritisk. Hun sa Trump hadde snublet i retorikken. Han valgte feil ord. I substans har Trump stått opp mot Putin, så hvorfor ordlegger han seg dumt? lurte Ingraham på.

Hun minnet samtidig om hvor Demokratene har stått tidligere. Da Ronald Reagan, som hun arbeidet for, kalte Sovjetunionen ondskapens imperium, gikk Demokratene bananas. De var den gang duer og lot alltid tvilen komme sovjeterne til gode. Nå snakker de konstant om russerne og Russland som «fienden».

Så sent som under valgkampen i 2012 sa Mitt Romney at Russland var USAs fremste fiende. Han ble ledd ut av Obamas folk. Joseph Biden lurte på hvor Romney hadde vært de siste tyve år.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!