Boris Johnson ankommer Downing Street 10 i London den 3. juli 2018. Foto: Simon Dawson / Reuters / Scanpix.

 

Problemene vil ingen enda ta for Theresa May i forsøket på å iverksette Storbritannias utmeldelse av EU med en såkalt «soft Brexit», som det konservative partiets mest EU-skeptiske rekker ikke er tilfreds med.

Mandag har også utenriksminister Boris Johnson, som var en av frontfigurene i kampen for utmeldelse før folkeavstemningen i 2016, gått av, melder The Guardian.

Med det er han den tredje statsråden som av beslektede grunner forlater Mays regjering på 24 timer etter David Davis og Steve Baker.

The prime minister hammered out a compromise with her deeply divided cabinet in an all-day meeting at Chequers on Friday, but after consulting friends and allies since, Johnson decided he could not promote the deal.

A Downing Street spokesman said: “This afternoon, the prime minister accepted the resignation of Boris Johnson as foreign secretary. His replacement will be announced shortly. The prime minister thanks Boris for his work.”

Det er et åpent spørsmål hva som nå skjer med den stadig mer pressede Theresa Mays regjering. Dersom mistilliten blir for stor i egne rekker, kan Johnsons avgang fort bli et «på gjensyn». Skal Boris bli den neste som flytter inn i Downing Street 10?

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!