Ap lekker til alle kanter, til partiene til venstre for seg, til Sp, til Høyre og til gjerdet. Partiet ligger nå 5 prosentpoeng under valgresultatet fra i fjor høst.

Arbeiderpartiet får sin laveste oppslutning siden 2002 på et nytt partibarometer i Dagbladet. Også partileder Jonas Gahr Støre kommer dårlig ut.

Ap går tilbake 0,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 22,2 prosent på målingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Så langt nede har ikke partiet ligget siden desember 2002.

– Det ser ikke bra ut for Ap. Tendensen har vært negativ helt siden valget. Det har nesten blitt en egendynamikk i at Ap har problemer. Det er blitt en ond sirkel som det virker vanskelig å komme ut av, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

– Vi har måneder med mye negativ dekning bak oss, med førstesider som har handlet om intern uro framfor politikk. Det setter velgerne sjelden pris på, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Men heller ikke lederen selv får noe godt skussmål. Bare 18 prosent mener Jonas gjør en god jobb, mens 35 prosent synes han gjør en dårlig jobb.

Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 27,9 prosent, mens regjeringspartner Frp står stille på 13,5 prosent. Venstre går tilbake hele 2 prosentpoeng og er rett under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent.

Aps tidligere rødgrønne partnere i Sp går fram 0,3 til 11,4 prosent, mens SV faller 0,6 til 7,1. KrF passerer Venstre på vei opp fra 3,8 til 4,7 prosent.

Rødt går fram 0,6 til 3,8 prosent, mens MDG faller like mye og ender på 2,4 prosent.

 

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!