Illustrasjonsfoto.

En ungdomsgjeng på seks menn i alderen 17 til 26 år i Stavanger er dømt til fengsel og ungdomsstraff for flere grove ran.

I dommen fra Stavanger tingrett nevnes tre ran, ifølge Stavanger Aftenblad.

I ett av ranene lurte flere av mennene en mann inn i en bil og utsatte ham for grov vold. Ifølge dommen brukte de blant annet et elektrosjokkvåpen mot fornærmede, som skal ha blitt utsatt for en så stor påkjenning at han besvimte.

I et annet ran nært Stavanger sentrum i november 2016 tok fire av mennene seg inn i en leilighet og truet fornærmede med kniv.

To av mennene dømmes også for et tredje ran av en person i Hillevåg. Her truet de en mann på et busstopp med en spiss gjenstand fordi han hadde «stirret» på dem, ifølge dommen.

Fire av de tiltalte mennene erkjente straffskyld for de fleste av forholdene.

Alle seks dømmes til forskjellige straffer. Den strengeste fikk en 18 år gammel mann som dømmes til ett år og ti måneder i fengsel for to ran og narkotikaovertredelser. Den mildeste straffen fikk en mann som var under 18 år da lovbruddene fant sted. Han dømmes til ungdomsstraff på ti måneder for ett ran og narkotikaovertredelser.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!