Erna hos Trump 10. januar. Erna har ikke forstått hvilket stort kompliment det var at Trump sa han ønsket seg flere nordmenn. En innlysende sannhet, men venstresiden gjør det til noe rasistisk å ønske seg rolige, sindige, velutdannede, pliktoppfyllende borgere. Det gjelder også på hjemmebane. Venstresiden er også imot å prioritere nordmenn på hjemmebane. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Etter at Donald Trump spurte hvorfor ikke USA mottok flere nordmenn, fremfor folk fra «shithole countries», har «nordmenn» blitt et begrep i amerikansk debatt.

Leder av Department for Homeland Security, Kirstjen Nielsen, var tirsdag på en mexicansk restaurant i Washington. Der ble hun oppdaget av en gruppe som kaller seg Democratic Socialists of America. Ikke lenge etter sto en gruppe utenfor og skrek «fascist pig». Nielsen måtte forlate restauranten.

Democratic Socialists representerer det mest ytterliggående på den politiske skalaen. De oppfører seg intimiderende og rygger ikke tilbake for vold. Likevel er det Nielsen som blir angrepet i en tweet fra CNN-kommentator Ana Navarro:

Her bruker Navarro det etniske kortet: Nielsen er hvit og burde gå på en norsk restaurant. Tweeten har en vond bismak: Nielsen har ingen rett til å gå på en mexicansk restaurant med den politikken hun fører. Her blandes politikk og Nielsens identitet på en kritikkverdig måte.

Enten Erna Solberg liker det eller ei: Norge og nordmenn brukes som symbol på hvilke innbyggere Trump ønsker seg. Fordi Trump vil beskytte grensen i sør, blir ønsket om nordmenn et rasistisk ønske. Dette er slett ikke etter Ernas hode. Erna er enig med Demokratene og deres kritikk av Trump.

Europeerne later som de ikke hører alle referansene til Nazi-Tyskland og konsentrasjonsleirer.

Tragikomisk

Det er unektelig noe komisk i at Trump holder frem nordmenn som ideal-innvandrere når Norges statsminister er opptatt av å ta avstand fra seg selv og sine og heller prioritere andre.

For Erna er det sjåvinistisk å tenke at alle er seg selv nærmest og at det er hennes plikt som statsminister å ivareta nordmenns fremtid.

Faktisk var det et stort kompliment Trump kom med, men Erna var ideologisk ute av stand til å motta det. Hun ble forlegen.

 

Støtt oss

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!