Det er stort å kunne beklage når en innser at en har tatt feil. I dag gir forfatter og journalist Jon Hustad en uforbeholden unnskyldning til Hege Storhaug:

«Etter VGs avsløringar er det tydeleg at Hege Storhaug har rett og at politiet lyg. Så då er det på sin plass å be Hege Storhaug om orsaking.»

Hustad skrev for to år siden en reportasje med tittelen «Lovlydig Groruddal«, hvor han bagatelliserte bydelens problemer: «Det vert stadig fleire innvandrarar i Groruddalen, og kriminaliteten går stadig ned.»

I første avsnitt av brødteksten skrev han:

«Det er mykje som ikkje fungerer i norsk integrering. Innvandrarane frå den tredje verda kjem seg altfor sjeldan i arbeid, kvinnene held seg heime og trygdeutgiftene stig og stig. Og på toppen av det heile sel Hege Storhaug 50.000 bøker om kor farlege og kriminelle muslimar er. Det er visst ikkje ende på elendet. Men det er faktisk noko som går betre og betre, og det er kampen mot kriminalitet.»

Og det er særlig fra Groruddalen nordmenn flytter, for «Det er visst for utrygt der oppe», skriver Hustad ironisk:

«Men det er ikkje sant. I 2000 fekk politiet 18.000 meldingar om kriminalitet, i 2011 var det same talet 11.000, og i 2015 vart det berre 8000 straffesaker. Best er utviklinga i vald i det offentlege romet. Mellom 2000 og 2012 gjekk talet på slike saker ned med heile 76 prosent og har lege flatt etter dette.»

Han nevner det ikke, men kanskje stikker det også litt i samvitigheten, det intervjuet Hustad og Wolasmal gjorde med Hege Storhaug i TV 2s Underhuset i forfjor? (kort utsnitt på YouTube – hele programmet på tv2.no)

Hvorom allting er, dette er hva Hustad skriver i dag:

Det er vel på tide å krypa. Eg laga ei sak om kriminalitet i Groruddalen, men i røynda var saka om kriminalitet mellom muslimar og stoda i heile Oslo. Eg tok utgangspunkt i offisiell statistikk og det politisjefen sa til meg. Etter VGs avsløringar er det tydeleg at Hege Storhaug har rett og at politiet lyg. Så då er det på sin plass å be Hege Storhaug om orsaking. Sånn er det, ho hadde rett, eg hadde feil. Berre å dela. Feil skal ein vedgå.

Så da er det vel bare å lene seg tilbake og vente på at mindre hederlige journalister og redaktører i hovedstrømsmedia «tar en Hustad»..?

I kommentarfeltet får Jon Hustad rikelige mengder skryt for sin canossagang. Et lite utplukk:

Lene Bakk-Røstad Har alltid hatt mye respekt for deg, og fikk, om mulig, enda mer nå. Ikke mange journalister som deg igjen )

Kjersti Thorbjørnsrud Noen (andre) kunne kanskje også vurdere en hilsen til Anders Magnus, som ble bombardert med den samme positive statistikken etter sin varsko- reportasje på Dagsrevyen?

Cato Hals Dessverre har de fleste journalister (og en del politikere) tatt mer eller mindre feil med overlegg. Derfor kommer det neppe noen unnskyldning fra dem heller.

Kathrine Strand Dette er det mangelvare på, å kunne be om unnskyldning! Respekt ?

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!