– Vi trues ikke fra øst, vi trues fra sør! Italias innenriksminister Matteo Salvini ba i går NATO i klare ordelag om hjelp til å stanse migrantrafikken over Middelhavet, skriver Reuters.

– Jeg støtter NATO, men vi er under angrep. Vi vil be NATO forsvare oss. Vi er bekymret over infiltrering av terrorister, sa Salvini. Samme dag som 119 nye migranter gikk i land i havnebyen Pozzallo, syd på Sicilia, benyttet han også sjansen til å be Malta om å skjerpe seg.

Times of Malta skriver:

“The Good Lord put Malta closer to African shores than Sicily,” said Matteo Salvini. “Malta cannot always say ‘no’ to any request to intervene.”

I tillegg til å be Malta om å gjøre mer, varslet han også nøyere kontroll med aktivistgrupper som er aktive i å hjelpe migranter i Middelhavet.

Salvini kom med uttalelsene i den norditalienske byen Como, der han møtte to bussjåfører som forklarte at de hadde blitt banket opp av fire asylsøkere etter å ha bedt om å få se billettene deres.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg skal etter planen besøke Roma i neste uke, men det er ikke avklart om Italia da vil rette en formell forespørsel om hjelp fra NATO.

Mer enn 600.000 migranter har kommet over Middelhavet til Italia de siste fem årene. Så langt i år har 13.706 ankommet Italia med båt, en nedgang på 85 %, takket være flere avtaler med libyiske militser/myndigheter. De avtalene er kanskje ikke så gode likevel, og det ryktes nå at Salvini ventes å besøke Libya i de nærmeste ukene.

 
 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Les også