En 33 år gammel norskpakistaner er varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere tilfeller av grove trusler og vold. Mannen ble pågrepet torsdag.

Kilder NRK har snakket med, forteller at den 33 år gamle mannen var tiltenkt en rolle som president i Oslo-avdelingen når den etter planen skulle tas opp i den nederlandske MC-klubben Satudarah.

– Han er siktet for gjentatte tilfeller av grove trusler, også med skytevåpen. I tillegg til vold og påvirkning av vitner. Disse forholdene er av en sånn alvorlighet og hyppighet at politiet mener det er gjentakelsesfare, sier politiadvokat Mette Persen.

Internasjonalt er Satudarah beryktet for narkotika, vold og annen kriminalitet.

– Min klient erkjenner ingen form for straffskyld, sier forsvareren, advokat Trygve Staff.

33-åringen er tidligere straffedømt flere ganger for grove ran, våpenlovbrudd og narkotikakriminalitet. Ifølge NRK setter politiet ham i sammenheng med flere skyteepisoder og voldelige konflikter i Oslo. Han skal derfor ha vært i politiets søkelys den siste tiden.

Ifølge Dagbladet har mannen fortid fra den beryktede Oslo-gjengen Young Guns. Avisen omtalte for en måneds tid siden et bilde, hvor mannen poserer sammen med blant andre en av de internasjonale toppene i Satudarah.

NTB

Dagbladet skriver at den 33 år gamle norskpakistaneren er fra Vestli i Groruddalen.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!