Denne helgen skulle norske gjengmedlemmer bli en del av den beryktede MC-klubben Satudarah, men besøket ble avlyst, ifølge Aftenposten.

Flere medlemmer av den internasjonale klubben, en motorsykkelklubb som anser seg selv som lovløse, var ventet til Oslo denne helga for å innlemme nye medlemmer, skriver avisen. Men etter hva avisa og politiet kjenner til, ble besøket utsatt. Årsaken er ukjent.

– Politiet er kjent med at Satudarah MC ønsker å etablere seg i hovedstaden. Utover det følger vi selvsagt nøye med på dette miljøet, sier Anders Rasch-Olsen, leder for seksjon for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt.

Aftenposten er blitt fortalt av en kilde som kjenner det kriminelle miljøet i hovedstaden svært godt, at hvis Satudarah skulle opprette et samarbeid med en av de større gjengene i Oslo, vil det kunne føre til dramatiske endringer i maktbalansen mellom dagens gjenger i Oslo.

Satudarah ble etablert i Nederland av personer med indonesisk bakgrunn. I dag er klubben global, på lik linje med Hells Angels og Bandidos. Forrige uke kom et forbud mot klubben i Nederland fordi domstolen i Haag mente de er en trussel mot offentlig orden.

MC-klubben etablerte seg første gang i Norge i Stavanger 2014. Internasjonalt er Satudarah beryktet for narkotika, vold og annen kriminalitet.