Kjølevæske. Merket på bildet har ingenting med ulykken å gjøre.

15 elever i en sjetteklasse i Horsens er kjørt på sykehus etter å ha drukket kjølevæske. Det var en forelder som ga barna saft med kjølevæske. På skolen.

15 elever fra en sjetteklasse i Horsens i Danmark er kjørt til sykehus etter å ha drukket kjølevæske.

Elevene drakk saft som inneholdt kjølevæske, opplyser Tanja Nyborg i Horsens kommune til DR P4 Østjylland.

Politiet i Sydøstjylland er nå på plass på Midtbyskolen i byen for å etterforske hva som har skjedd. Det foreligger så langt ikke nærmere opplysninger om barnas tilstand, men DR melder at elevene er innlagt etter hendelsen.

– Dette er en helt fryktelig hendelse, slikt skal ikke skje. Da vi oppdaget det, reagerte skolen øyeblikkelig og ringte nødnummeret, sier hun.

Elevene var på skolens område da de drakk saften, og de berørte foreldrene er kontaktet.

– Det er en forelder som tilbød barna saften. Vi er dermed nødt til å se på våre retningslinjer i forhold til å ta imot mat og drikke fra private på våre institusjoner, sier hun.

Meldingen om hendelsen kom klokka 13.14. (NTB)

Ifølge Jyllands-Posten var det en forelder som tok feil av slush-ice-konsentrat og kjølevæske:

Da eleverne havde fået skænket saftevand – eller nærmere bestemt slushice – syntes et af børnene, at det smagte underligt. På den måde fandt skolens personale ud af, at der var noget galt.

– Forælderen, der kom med mad og drikke, har forklaret, at hun har taget fejl af en dunk med slush-ice-opblandingskoncentrat og så en dunk med kølervæske, siger Tanja Nyborg til BT.