En 25 år gammel syrisk mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fire år og fire måneders fengsel for å ha voldtatt en kvinne i Aust-Agder i fjor.

Agderposten skriver at voldtekten skjedde i tidsrommet fra kvelden 5. april til morgenen 6. april i en leilighet i fylket. Den fornærmede kvinnen, som er i 30-årene, var sterkt beruset og i en hjelpeløs tilstand.

Ifølge Aust-Agder tingrett har den syriske flyktningen utnyttet et menneske som var i en sårbar situasjon med et svært dårlig selvbilde.

– Hun hadde vist ham tillit og uttrykt vilje til å la ham bli en del av hennes nettverk i Norge, skriver tingrettsdommer Leif Petter Trannum i premissene for dommen.

Ifølge dommen forklarte kvinnen at hun sa nei flere ganger, uten at den dømte hørte på henne. Dommen på fire år og fire måneders fengsel er i tråd med aktors påstand.

Mannen har hele tiden nektet for å ha gjennomført samleie med kvinnen, men i retten modererte han seg og forklarte han at han ikke tror de hadde seksuell omgang; dette er han «ganske sikker på», heter det i dommen. På voldtektsmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand ble det imidlertid funnet sædrester fra 25-åringen i skjeden til kvinnen.

I tillegg til fengselsstraffen er 25-åringen fra Syria dømt til å betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Dommen var enstemmig.