Når mediene og politiet anlegger de kriminelles perspektiv på samfunnet blir resultatet helt feil. Da ender myndighetene og mediene opp med å «forstå» de kriminelle og deres foreldre som heller ikke bryr seg.

Stikkord for denne holdningen er: Manglende tillit til det norske systemet. Som om det er myndighetenes skyld at visse innvandrerforeldre og deres barn snur ryggen til det norske samfunnet.

Dagbladets Line Fransson har intervjuet Janne Stømner, leder av forebyggende enhet i Oslo-politiet.

En av utfordringene for politi og hjelpeapparat er at flere av ungdommene, og foreldrene deres, har ikke tillit til politi, barnevern eller det norske systemet. De vil ikke samarbeide når politiet har familien på bekymringssamtaler etter at kriminalitet er begått.

– Noen av disse, og foreldrene deres, har ikke tillit til politiet eller det norske system. Det er en utfordring. Vi må ha barna med oss for å få dem på rett kjøl igjen, sier Stømner.

Ordet tvang ser ut til å være ikke-eksisterende. Gjengangeren er «samarbeid», hvilket er et annet ord for penger, gaver fra det offentlige. Raymond Johansen gjentar og gjentar: -Det skal ikke stå på penger.

Hverken politiet eller myndighetene tør å innse at visse grupper avviser det norske samfunnet. Det samme skjer over hele Vest-Europa, men norske myndigheter og medier, later som om de ikke er klar over det.

Man finner stadig på nye begrep for å rettferdiggjøre egen politikk. Stømner liker å bruke ordet «bagasje». Ungene kommer med en bagasje som gjør det vanskelig å henge med.

Hva med alle de norske ungdommene som har «bagasje» og sliter? Dem er det mange av. Men vi hører ikke at det brukes som noen unnskyldning for at de faller igjennom eller at det settes inn store ressurser.

Raymond og Stømner kommer til å fortsette å løpe etter ungdommene med «tilbud» og ungdommene vil lett oppfatte seg som spesielle. Kanskje kriminaliteten er innbringende og gir status også hos myndighetene?

Slik ser det ut.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!