Den amerikanske ambassaden i Stockholm sendte fredag ut en terror-advarsel til alle amerikanere om stor fare for terror. Den nevner skoler, kirker og sykehus som mulige mål. Det samme gjelder barn.

Event:  The U.S. government remains concerned that terrorists are intent on targeting U.S. citizens, including children.  Terrorists may employ a variety of tactics, such as violent assaults and kidnappings.  In the past they have used knives, guns, and vehicles as ramming devices.  They may target schools, hospitals, churches, tourist locations, transportation hubs, and other public venues.
 
Actions to Take:
Stay alert in public places,
including schools,
hospitals,
churches,
tourist locations,
and transportation hubs.
  • Review travel routes and times to reduce time and place predictability.

  • Keep a low profile.

  • Be aware of your surroundings.

  • Review your personal security plans.

  • Report social media threats to local authorities.

Terror-alarmer av denne type vekker stor oppsikt og er med å sette Sverige på det internasjonale kartet. Det har vært flere arrestasjoner de siste dagene av personer som mistenkes for «forberedelse til terror».

State Department sendte ut en reiseadvarsel til amerikanere i Europa mandag 30 april, men valgte fredag å komme med en særskilt for Sverige:

Utenriksdepartementet i USA advarer amerikanere som bor i og reiser til Europa om terrortrussel på kontinentet denne sommeren.

I de oppdaterte reiserådene som kom mandag henviser departementet til hendelser i Frankrike, Russland, Sverige og Storbritannia og sier de er bekymret for mulige terrorangrep framover. Ifølge departementet er ekstremistgruppa IS, al-Qaida og deres støttespillere i stand til å planlegge og utføre angrep i Europa. Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen. Kjøpesentre, flyplasser, offentlige bygg og restauranter pekes ut som mulige angrepsmål. (NTB)

 

Security Alert – U.S. Embassy Stockholm, Sweden

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.