Det aller meste av den musikken jeg hører på er komponert før 1897, men av og til sniker det seg litt nyere ting ut av høyttalerne mine. Dette klippet er fra Hylands hörna på svensk TV i september 1967. Gjesten er en 21 år gammel depressiv småbarnsmor fra Eskilstuna, som på kveldene har sunget jazz profesjonelt siden hun var 13. Tidligere samme dag hadde hun vunnet en nasjonal sangkonkurranse, og dette innslaget ble hennes store gjennombrudd i den svenske jazzen. Halvannet år senere traff Anni-Frid Lyngstad, som hun het, en selvlært pianist og låtskriver ved navn Benny Andersson. Han lokket henne over i rockens verden. Resten av historien kjenner vi. I denne svenske versjonen av Weekend in Portofino får vi en forsmak på den kombinasjonen av vokal sikkerhet og fleksibilitet som ble hennes varemerke som superstjerne. (Og det er morsomt å høre at hun ennå synger med lett norsk aksent!) Allerede som tenåring begynte Frida å ta regelmessige operasangtimer, og denne undervisningen hjalp henne til å utvikle den belting-teknikken som kjennetegner powerballadene fra ABBAs storhetstid. Forsøk å ignorere de bildene dere nå får i hodet av paljetter, platåsko, polyester og permanentkrøller, og nyt lyden av en av forrige århundres store stemmer.