Ikke all anti-Trump-propaganda er like subtil: 1. mai-demonstranter i Colombias hovedstad Bogotá brenner en dukke som forestiller USAs president Donald Trump utkledd i naziuniform. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / Scanpix.

 

NTB er en rikholdig kilde til nyheter fra inn- og utland, men i løpet av døgnets 24 timer går det sjelden lenge mellom hver nyhetsmelding som viser den politiske slagsiden på huset.

Et stadig tilbakevendende fenomen er de uavlatelige dryppene som er spesielt utvalgt for å sette Donald Trump i et dårlig lys. Meldingene siden midnatt illustrerer det godt.

Klokken 02.32 kommer en melding om at Trump dikterte sin egen legeerklæring før presidentvalget i 2016. Så hvorfor ikke benytte anledningen til å antyde at den amerikanske presidenten rett og slett er gal?

Flere eksperter har det siste året stilt spørsmål ved Trumps mentale helse, noe også en rekke av presidentens medarbeidere gjør i boken «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Klokken 04.15 får vi vite at Robert Mueller i mars skal ha sagt at han kanskje vil stevne presidenten. Det må jo hefte noe ved en som er blitt vurdert saksøkt for to måneder siden, liksom. Kan det egentlig kalles en nyhet?

06.25 tikker det inn en sak om at tidligere FBI-sjef Comey mener at Trumps angrep på FBI gjør landet mindre trygt.
 

Comey sier presidentens handlinger påvirker offentlig sikkerhet på «hundre tusen måter», og at det er spesielt problematisk om folk slutter å tro på at FBI-agenter har mulighet til å hjelpe ofre for kriminalitet eller at folk ikke har tillit til at en agent som vitner i retten snakker sant.

Hvor sannsynlig er det egentlig at det er vanlige FBI-agenter som risikerer tillitstap?

Den gale mannen som undergraver den nasjonale sikkerheten, er naturligvis en trussel mot verdensfreden også, det forstår vi av en melding klokken 07.45: Macron forsvarer atomavtalen med Iran som Trump er skeptisk til. Den franske presidenten

antydet at uten at avtalen blir utvidet med nye elementer, så vil faren for en ny krig i regionen øke.

Slik tilfellet vanligvis er med norske medier, er det ingen enkeltsaker som er overvettes skandaløse, men den akkumulerte virkningen av de tallrike små dryppene som kommer 24/7, er en subtil form for propaganda som hjernevasker befolkningen. Resultatet kan observeres i mange selskapelige sammenhenger.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner – den nye venstresidens tenkere» fra Document Forlag her!