Innenriks

Foto: Google Maps

 

En kvinnelig sykepleier ved Follo Lokalmedisinske senter i Ski i Akershus ble lørdag kveld knivstukket av en kvinne i 40-årene med utenlandsk statsborgerskap.

Østlandets Blad skriver:

I følge politiet skal tre personer på legevakten ha overmannet kvinnen, lagt henne i bakken og fratatt henne kniven før politiet ankom stedet.

Til avisen sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt:

– Den kvinnelige sykepleieren hadde blitt stukket i venstre hånd. Den pågrepne kvinnen hadde også forsøkt å stikke henne flere ganger, men kun gjort skade på arbeidstøyet. Kvinnen blir nå tatt hånd om av helsevesenet.

Daglig leder ved Follo Lokalmedisinske senter, Tove Kreppen Jørgensen, sier at noe lignende aldri har skjedd tidligere, men understreker at det «skal være og er» trygt å komme dit.

En rekke nyhetsmeldinger den senere tiden peker i retning av at legevaktene har et sikkerhetsproblem.

Ved Asker og Bærum legevakt ble det ifølge Politiforum leid inn vektere etter at politiets operasjonssentral i Sandvika ble lagt ned. I en innspillsrapport fra Legeforeningen fra desember 2014 ble det anmodet om at kommunene burde pålegges blant annet å vurdere sikkerheten for de ansatte ved norske legevakter.

Ifølge NRK Buskerud fryktet lederen for legevakten i Drammen, Liv Heidi Brattås Remo, for de ansattes sikkerhet da nødalarmen direkte til politiets operasjonssentral måtte fjernes.

Hun forteller om alvorlige situasjoner hvor ansatte har vært nødt til å bruke nødalarmen. Hun er overbevist om at den har utgjort forskjellen på liv og død:

– Vi har hatt en episode hvor en pasient har gått løs med kniv, og når politiet kom måtte de være seks politimenn for å holde vedkommende nede.

NRK Østfold kunne i januar opplyse om en drastisk økning i vold og trusler mot de ansatte ved Sykehuset Østfold.

Allerede i 2014 kunne NRK Sørlandet fortelle at en arbeidsgruppe ved Sørlandet sykehus anbefalte en rekke sikkerhets- og beredskapsforberedende tiltak i en rapport med tittelen «Trusler mot sykehuset».

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!