Nytt

Foto: Italiensk politi.

 

Etterforskningen av imamen ved det islamske «kultursenteret» i Foggia i det sørøstlige Italia som ble arrestert i forrige uke, tegner ikke et portrett av en hvilken som helst ekstremist.

Den 58 år gamle egypteren Mohy Abdel Rahman – som har ervervet italiensk statsborgerskap via ekteskap med en 21 år eldre kvinne – hadde forbindelser til IS, og i egenskap av «lærer» ved Al Dawa-senteret indoktrinerte han barn til jihad på en måte som ifølge italienske myndigheter er uten sidestykke i Vesten.

La Stampa skriver at Rahman, som ble overvåket med skjult kamera, i helgene «underviste» femten elever mellom fire og ti år, i hovedsak marokkanske 2. generasjonsinnvandrere til Italia, blant annet ved å forherlige martyriet i islams tjeneste med smittende entusiasme.

Et videoopptak viser dem i transe idet læreren indoktrinerer dem slik: «Jeg oppfordrer dere til å bekjempe de vantro. Skjær av dem hodet med sverdene deres. Dere må knuse kraniene og drikke blodet deres for å oppnå seieren.» Deretter minner han om at Muhammeds fiende Abu Jahl ble drept av «krigere som var svært unge, tolv år. Forstår dere? Forstår dere?» Han unnlater ikke å «avsky feiringen» av jul og påske, «og husk at jødene er satan. De er rike, de bor i festninger, og er alltid rede til krig.» Og endelig: «Dere skal ramme dem med prosjektilene og bombebeltene deres. Spreng kroppene til de vantro, ateistene og de arabiske tyrannene i luften, og glem ikke bombene, som skaper de største katastrofene og grusomhetene. De er den beste veien til himmelens velsignelse.» Han gav også ganske detaljerte instruksjoner om hvordan de skulle bygges.

I forbindelse med arrestasjonen av Rahman har finanspolitiet beslaglagt 370.000 euro som «kultursenteret» hadde på tre forskjellige bankkonti, der pengene kom fra zakat, altså innsamling blant senterets medlemmer, og ikke bare ble brukt i tråd hensikten, altså undervisning i arabisk språk og kultur.

Egypteren havnet i det hemmelige politiets søkelys på grunn av kontakter med en tidligere fremmedkriger kalt «tsjetsjenske Ali», som både har kjempet i Syria og for «emiratet i Kaukasus».

Foreldrene så en leder i Rahman, og kanskje de ikke hadde forstått helt hva slags type han var, kommenterer en etterforsker overfor La Stampa.

«Kanskje», gjentar Torino-avisen sarkastisk.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.